Celestron NexStar 130SLT Teleskop

Modell/Varunr.: C31145

8.460 SEK 9.998 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron NexStar 130SLT Teleskop
Med Celestron NexStar 130 SLT får du ett högkvalitativt teleskop där du kan observera Månen, planeterna och deep sky-objekt. Stjärnkikaren är motoriserad och därför medföljer en handkontroll, som du kan styra teleskopet med. Handkontrollen har en databas med bland annat 600 galaxer, 300 nebulosor och mycket mer.

Utforska natthimlen
Med detta teleskop kan du nära studera Månen, Venus och Jupiter med de fyra största månarna. Se Saturnus ringar, Mars polarlock, såväl som massor av Messier-objekt som det klotformade molnet i Hercules (M13) och den stora nebulosan (m42) och mycket mer med Nexstar 130SLT. Med ett 130 mm rör och en maximal förstoring på ca. 300x kan du komma nära natthimlens många fenomen.

Datorstyrt teleskop
Celestrons patenterade SkyAlign gör det enkelt att ställa in teleskopet. Du anger helt enkelt datum, tid och plats i handkontrollen. Rikta sedan teleskopet mot tre stjärnor och databasen tar själv reda på vilka tre stjärnor som har valts ut. Du behöver inte veta namnet på stjärnan - du kan till och med välja Månen eller ljusa planeter. När du väl har ställt in handkontrollen är det möjligt för dig att automatiskt hitta någon av 40.000 himlakroppar med en enda beröring. NexStar+-databasen innehåller mer än 600 galaxer, 300 kluster och dussintals vackra binära stjärnor. Är du osäker på vad du ska observera? Välj Sky Tour-funktionen och NexStar+-handkontrollen genererar automatiskt en lista över alla de bästa himlakropparna som för närvarande är synliga baserat på din exakta tid och plats.

Software
Som bonus får du även tillgång till Celestrons Starry Night software. Denna software hjälper dig att lära dig om natthimlen, himlakroppar och hur du planerar din nästa observationssession. Celestron Starry Night är det ledande software för astronomi på marknaden, som ger resurser och kunskap för att se vårt solsystem och vidare.

Du kan enkelt ta bilder genom teleskopet med din telefon, placera telefonen framför okularet och ta en bild. För att hålla telefonen har vi en smartphoneadapter/hållare.
 

Objektivdiameter 130mm
Brännvidd 650mm  f/5
Okularer, 1.25" 25mm(26x) - 9mm (72x)
Högsta användbara förstoring 307x (vid köp av extra okular)
Söker Starpointer rödpunktsökare
Software "The Sky" level one - cd rom
Database håndkontrol knap 40.000 objekter
Samlet vikt

8,16 kg

Garanti 2 år
Paketet innehåller Optiskt rör 650mm | Stativ | Nexstar + Handkontroll | 20 mm och 9 mm okular | StarPointer™ rödpunktsökare | Stjärndiagonal | Engelsk manual
Titel Typ Storlek Manual
Celestron-NexStar-SLT-Manual.pdf PDF 5.28MB Manual
Celestron-NexStar-SLT-Quick-guide.pdf PDF 523.95KB Manual