• Beställ före kl 13.00 och vi skickar samma dag
  • 14 dagars ångerrätt
  • Eget Lager
KATEGORI

Fågel och Naturkikare

Vi har ett stort och brett sortiment av fågel- och naturkikare som är idealiska för fågelskådning och naturobservering. Vi har valt ut dessa handhållna kikare i denna kategori med en förstoring på 8x eller 10x.

Genom att välja en låg förstoring är du säker på att hålla din kikare stilla, eftersom bilden blir stabil och gör det lätt att se detaljer på fåglarna som observeras. 

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Fågelkikarens funktion och utveckling

En fågel- och naturkikare är som sagt det perfekta valet för dig som ofta befinner dig ute i naturen och har som hobby att observera fåglar, natur och djurliv. Våra fågelkikare har många användbara funktioner som är lämpliga för en aktiv livsstil i naturen och de flesta av våra kikare har en frontlinsdiameter på 42 till 56 millimeter.

En fågelkikare måste kunna tåla att användas, därför förhandlar vi endast kikare med en viss robusthet som kan tåla en tur i terräng. Alla våra fågelkikare är därför även 100 % vattentäta.

 

Den teknologiska utvecklingen och de nya materialen för fågelkikare gör att det inte längre känns som att man går runt med ett ankere runt halsen, när man är ute för att observera naturen. De nya kikarna är gjorda i magnesium och andra lätta material utan att kompromissa med kvaliteten på kikaren. Tvärtom, har fågelkikaren blivit lättare och bättre under de senaste åren 

En av de viktigaste parametrarna för fågelskådning är belysningsförhållandena. Här har vi återigen valt de mest optimala kikarna till de blandade belysningsförhållande som upplevs som ornitolog. Om du önkskar att observera under natten rekommenderar vi en nattkikare istället.

Val och rådgivning av fågelkikare

Det är tydligt att pris och kvalitet hänger samman när det gäller val av material och ljuskänslighet. En dyrere fågelkikare kommer därför helt naturligt prestera bättre än en kikare i ett lägre prissegment. Därför ska du överväga hur mycket du är villig att spendera på en kikare för att säkra kvalitativa naturupplevelser.  

 

Om du behöver vägledning när du ska välja optisk utrsutning är vi alltid tillgängliga via chat eller telefon. Du kan även läsa mer om våra andra kikare här på hemsidan. Vi har ett brett sortiment av kikare inom olika kategorier och av välkända varumärken.