• 14 dagars ångerrätt
  • Vi har eget Lager
  • Beställ online 24/7

Fågel och Naturkikare

En fågelkikare är rätt val om du planerar att utforska naturen. Det är därför vi har satt ihop ett stort och brett urval av fågelkikare - alla utmärkta för fågelskådning.

En fågelkikare måste kunna tåla att användas. Därför säljer vi bara kikare med en viss robusthet och som tål promenad i fält. Utforska vårt breda sortiment och hitta fågelkikare som matchar ditt behov.

{{product.Title}} {{product.Title}}

{{discount | currency_format}}

Vad bör du vara medveten om när du köper fågelkikare?

Det kan vara svårt att veta vad man ska leta efter när man köper ny fågelkikare - och det gäller oavsett om du är en nybörjare eller erfaren inom kikarvärlden. Det finns många typer, som var och en har sina egna specifikationer.
 

Här hos Kikkertland rekommenderar vi att du köper en fågelkikare med 8x eller 10x förstoring. Genom att välja en låg förstoring så försäkrar du dig om att fortfarande kunna hålla din kikare, eftersom bilden blir lugn och stabil, vilket gör det enkelt att se detaljer på fåglarna som beskådas. En handhållen kikare med högre förstoring kan göra bilden skakig och grumlig, och du kommer inte att få ut mycket av din fågelskådning (även kallad birding).
 

En annan mycket viktig parameter inom fågelskådning är ljusförhållandena. Här är Kikkertland mest inne på att välja den kikaren som är mest optimal för de blandljusförhållanden som ornitologer erfar. Om du ska göra observationer på natten så rekommenderar vi dock en nattkikare

Vad ska en fågelkikare kosta?

Hos Kikkertland är en viktig faktor att vårt sortiment består av kikare för fåglar i olika prisklasser, så att alla kan vara med. Naturligtvis finns det en tydlig koppling mellan pris och kvalitet när det gäller materialval och ljuskänslighet. En dyrare kikare kommer naturligtvis att prestera bättre än en kikare i ett lägre prissegment. Här behöver du göra upp med dig själv om hur mycket du vill spendera på kikare för naturupplevelser.

Den prisvärda

Till exempel kan en bra och prisvärd fågelkikare för nybörjare vara en Aspen Classic-kikare. Det är en kikare där du får mycket värde för pengarna. Kikaren fungerar som kikare för fåglar men är i allmänhet också en bra allroundkikare när det gäller naturupplevelser.

Elite kikaren

Om du skulle vilja spendera lite mer på fågelskådning så kan vi starkt rekommendera en Jaeger Elite-kikare. Den ger ett knivskart och brett synfält ända ut i kanten. Den fungerar fantastiskt som natur- och fågelkikare och ger en mycket verklighetstrogen och detaljerad bild. Se urval av kikare från Jaeger.

Den revolutionära

På den dyra sidan hittar du fågelkikare från bland annat Zeiss – såsom kikaren Zeiss Conquest HD, som finns till ett extremt vasst pris i förhållande till kikarens förmåga. HD-linssystemet garanterar förstklassig bildkvalitet och autentisk färgåtergivning. Det är därför en utmärkt kikare med både den senaste tekniken och ergonomisk design.

Så det finns inga regler om vad fågelkikare ska kosta. De finns i alla prisklasser, så det finns säkert också en fågelkikare för dig - oavsett om du är en nybörjare inom fågelskådning eller professionell ornitolog så har vi garanterat en fågelkikare åt dig.

 

Utforska naturen
I Sverige har vi ett enormt spännande fågelliv med mer än 500 olika fågelarter. Så du kan uppleva många andra fåglar än bofinken, koltrasten och rödhaken. Sverige är faktiskt ett av de länder i världen där man vet mest om fåglarnas livsmiljöer, deras utbredning och antal.

 

Sällsynta fåglar som kan upptäckas på den svenska landsbygden inkluderar:

  • Trädlärke
  • Skäggtärna
  • Rödhuvad Dykand
  • Tajgablåstjärt
  • Liten flugsnappare

 

Det finns därför goda möjligheter att upptäcka extraordinärt fågelliv i den svenska naturen. Med fågelkikare får du möjlighet att komma nära fåglarna utan att störa eller skrämma dem. En fågelkikare ger dig optimal bildåtergivning, vilket säkrar dig en unik naturupplevelse. Letar du efter fågelkikare med stativ, då hitta du dem under tubkikare.

Köp din fågel kikare idag

Den tekniska utvecklingen och nya material för fågelkikare gör att det inte längre känns som att du går runt med ett ankare hängandes om halsen, när du är ute för att betrakta naturen. Faktum är att kikare har både blivit lättare och bättre under de senaste åren. Den nya kikarna är tillverkade av lättviktsmaterial utan att det påverkar kikarens kvalitet. Du kan därför tryggt beställa hem din fågelskikare redan idag.
 

Om du behöver vägledning kring ditt val av optisk utrustning så är vi glada att vara behjälpliga - hitta våra kontaktuppgifter längst ner på sidan. Vi tar gärna en pratstund om fågelkikare, fågelskådning eller annat.

Trustpilot